Asociatia NOVAPOLIS – Centrul de Analize și Inițiative pentru Dezvoltare
Asociaţia Novapolis – Centrul de Analize și Inițiative pentru Dezvoltare este o organizatie nonguvernamentala care își propune să contribuie la consolidarea unei societăți democratice, incluziva și diversa, echilibrată din punct de vedere social și economic, capabilă să răspundă nevoilor tuturor. Principalele domenii de activitate vizează acțiuni la firul ierbii, analize și evaluări ale politicilor publice sau a impactului lor la nivel național și local, derularea de proiecte în domeniul social, al imigrației și integrării străinilor în România, al mobilității forței de muncă în spațiul european, al incluziunii și participării tinerilor, al justiției sociale, dialogului social și dezvoltării comunitare, în domeniul egalității de șanse și oportunităților egale, al promovării educației, culturii şi a valorilor democratice. Din 2013, Asociația Novapolis este membră RENASIS (Reţeaua Naţională Antisărăcie – Incluziune Socială) iar din anul 2016 deține Presedentia RENASIS. La rândul ei, RENASIS face parte din cea mai mare rețea europeană activă în combaterea sărăciei și a excluziunii sociale – European Anti-Poverty Network (EAPN). În calitate de membră FOND România (Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare), Asociația Novapolis militează pentru dezvoltarea și implementarea unei politici coerente și eficiente a României în domeniul cooperării pentru dezvoltare internațională și ajutorului umanitar.
Primăria Muncipiului Constanța
Municipiul Constanța este situat la granița de Sud – Est a Uniunii Europene și este una dintre cele mai importante aglomerări urbane din România și cea mai mare din Regiunea Sud-Est. Localizată pe malul Mării Negre, Constanta găzduiește cel mai mare port la Marea Neagră și al patrulea ca mărime din Europa, precum și Stațiunea Mamaia, cea mai faimoasă stațiune estivală din România, cu mai mult de 1 milion de vizitatori anual.
Constanța este una dintre cele mai vechi situri urbane din România, datând din jurul anului 2500 î. Hr., istoria sa fiind marcată de greci, bizantini și turci, care și-au lăsat de-a lungul timpului o importantă moștenire culturală, în special în Centrul istoric al orașului. Cu o populație de 316.236 locuitori, Constanța este un exemplu de multiculturalism, în oraș existând peste 17 etnii, precum tătari, turci, romi, ruși-lipoveni, greci și armeni, care trăiesc în pace si înțelegere. În ceea ce privește problema migrației, chiar dacă în acest moment nu este o provocare majoră, având în vedere că municipiul Constanța este granița UE, orașul trebuie pregătit iar cetățenii trebuie să fie informați și conștienți de problema migrației, atât la nivel local, cât și la nivel internațional.